Ja visst!

Med sin cd utgitt i 2013 bidro Ford Folk til å fjerne nok en «hvit flekk» på folkemusikkartet. Nasjonalromantikkens innsamlere hoppet bukk over flatbygdenes og kystens musikk – som dermed falt utenfor folkemusikkbegrepet. I dag er folkemusikken i endring – både musikken og begrepet i seg selv. Og på Nesodden – der folk opp gjennom tidene har livnært seg på jordbruk, frakt og fiske – har folk naturligvis også sunget og musisert som overalt ellers. Men verken folk eller innsamlerne har hatt bevissthet om at de har drevet med noe tradisjonelt og verdifullt, altså «folkemusikk».

Ford Folk har nå samlet alt de har funnet av tradisjonsmusikk på Nesodden, alt fra 1800-tallets runddansmusikk og 1700-tallets festsang til en vaskekte middelalderballade – pluss ei såkalt Skafottvise, altså ei skillingsvise om en drapssak. (Den sanne historien om dette drapet, utført av en Fagerstrand-mann i 1755, kan du for øvrig lese alt om i boka Til skafottet.)

Bandet består av Ann-Turi Ford, Bjørn Ivar Henriksen, Jan Helge Henriksen, Lars Svanberg Jakobsen og Gjermund Kolltveit og har også et repertoar med britisk og angloamerikansk tradisjonsmusikk. Ford folk kan for øvrig bookes som fullt band og i ulike unplugged formater. Kontakt 976 40 814 | post@fordforlag.no

Tags:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

X