Korpsbevegelser

(1 omtale)

kr.250

Trevor Fords selvboigrafi kommer akkurat i tide til å være med å feire Norges Musikkorps Forbunds 100-årsjubileum i 2018. Han er et kjent navn for den som spilte i korps på 1960–70–80-tallet, og på underholdende vis formidler han store deler av nyere norsk korpshistorie. Og deler gripende musikalske og menneskelige minner – og utrolig mange morsomme historier.

ISBN- 978-82-93512-03-5

Kategori: Stikkord: , , , , , ,

Beskrivelse

For den som spilte i korps på 1960–70–80-tallet er Trevor Ford et kjent navn.
Hans biografi inneholder store deler av nyere norsk korpshistorie, med vekt på Norges Musikkorps Forbund – som feirer sitt 100-årsjubileum i 2018. Ford kom fra jobben som Bandmaster i Royal Marines i 1964 og ble snart musikksjef i norsk korpsbevegelse. Han er også kjent som dirigent, komponist og drivkraft i internasjonal blåsemusikk.
Selvbiografien dekker også mange andre brede felt, først og fremst britisk militær musikkhistorie, mest knyttet til Royal Marines og deres operasjoner i Det fjerne østen, og altså norsk korpsbevegelses største blomstringstid: to tiår fra midten av 1960-tallet.
På underholdende vis formidler Ford dette og andre musikalske opplevelser fra hele verden – fra alle sider av hierarkiet.
Boken beskriver også hans karriere som dirigent, dommer, komponist og arrangør. Og hans erfaring med å være utlending i Norge.
Fremfor alt byr boka på gripende musikalske og menneskelige minner – og utrolig mange morsomme historier.

«Jeg fant snart ut at de hadde vært på fotballkamp i Belgia der et lag fra Luxemburg uventet hadde vunnet. Etter at flyet tok av, bestilte de alle store mengder drinker for å fortsette feiringen. Støyen ble høyere og høyere, og noen av dem begynte å danse i flyet. De to kvinnelige flyvertinnene prøvde å roe dem ned, men ble da tatt som dansepartnere, og skyndte seg unna til sitt lille kjøkken ombord. Skal jeg dømme etter det som hendte videre, jeg anta at pilotene ble varslet av sitt mannskap om at ting gikk over styr. De må ha kontaktet bakkemannskaper og bedt om hjelp etter landing.
Etter at flyet hadde landet og takset inn til terminalen, kunne jeg se ut av vinduet at et stort antall politimenn stod og ventet utenfor. Da passasjerene sjanglende forlot flyet, noen av dem nærmest stavrende, samlet politimennene dem i grupper og førte dem inn i selve flyplassen via en sideinngang.
Plutselig så jeg min sjanse og slo meg sammen med en av gruppene, mens jeg prøvde så godt jeg kunne å spille full fotballsupporter.»

Tilleggsinformasjon

Vekt 538 g
Dimensjoner 205 × 140 × 26 cm

1 omtale for Korpsbevegelser

  1. Jacob Falck

    Har virkelig kost meg med å lese denne boken skrevet av og om en av de viktigste personene i utviklingen av norsk korpsbevegelse. Boken bør være «pliktnummer» for alle som ønsker å få et innblikk i korpsbevegelsens høydepunkter. Jeg var selv så heldig å bli kjent med Herr Ford ( Vi var på etternavn med våre lærere i 1969). Jeg hadde Trevor Ford som lærer på D1 på Ramstad i Bærum, samt at vi dirigerte voksenkorpset i Slemmestad på Norcem. Noen av historiene nevnt i boken stemmer ikke helt med hva min lærer (Mr. Ford) fortalte meg på bilturen fra Lysaker – Slemmestad. Jeg var 16 år og ble inspirert av hva denne mannen som hadde forlatt en spennende karriere i England for å utvikle korpsbevegelsen i Norge. Hans ambisjoner for norsk korpsbevegelse var ekstremt høye og smittende. Dette kommer fint frem i boken og det er spennrnde å lese om det enorme nettverket forfatteren skaffet seg og som han delte med «menigheten». Navn de fleste har hatt som dirigenter, innstruktører eller blitt kjent med gjennom musikken. Boken gir en god innføring i korpsbevegelsens storhetstid. Boken utgis rett før Musikkorpsenes År og jeg vil oppfordre Trevor til å skrive et verk for Solotuba og Korps til minne om sin far som spilte ess-Tuba i et korps i Australia mens Trevor var liten.
    Anbefaler alle korpsinteresserte å lese boken. Noen trykkfeil i den norske oversettelsen men slikt må man forvente når oversetteren har vært en aktiv avisjournalist som tydeligvis har vokst opp med en engelstalende pappa. Jeg kjenner ikke mange som har skrevet dagbok gjennom hele sitt liv, men det gjør at man føler at man nå kjenner forfatteren enda bedre etter å ha lest boken. God lesing

    Jacob
    Tuba

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *