Kunstkalender 2021

«SETT FRA NESODDEN»

Kalender for 2021 med fotografier av Anne-Kristin Strøm

 

Sett fra Nesodden-kalenderen består av tolv bilder, hvorav ti er tatt på Nesodden. Ett er fra Aker brygge – som vel må regnes som en forlengelse av Nesodden – og ett fra Skøyen.

Konseptet er ikke vakre naturbilder fra halvøya. Mange av bildene er for den del tatt innendørs hos Anne-Kristin Strøm. Teknisk er nivået det enkleste, bilder knipset med mobilkamera uten bearbeidelse etterpå.

Hva er så konseptet? Bilder kombinert med en idé. Titlene er viktige. Det dreier seg mer om universelle fenomener fanget inn i bildets brennpunkt enn om konkrete enkelttilfeller.

Flere av bildene handler om forholdet mellom lys og mørke, mellom liv og død.

Et eksempel er oktober-bildet «Den siste brann». Poenget er ikke akkurat det gule bladet som er avbildet, opplyst i mørke. Og ikke nødvendigvis alle gule blad opplyst i mørke. Men den siste eufori, en oppblussing før døden.

August-bildet «Himmel og jord» viser en presskanne på en bordflate som speiler himmelen. Det himmelske og det jordiske møtes.

Pris: kr 199,–

fotograf, forfatter

Strøm, Anne-Kristin

Anne-Kristin Strøm – f. 1957, forlagsredaktør, skribent og fotograf. Redaktør for flere av Norges mest kjente krimforfattere, som Jørgen Jæger og Jan-Erik Fjell. Har bidratt med noveller og dikt i flere antologier og tegneserier.