THE KINKS KARTOON

Et nytt tegneseriealbum av Daniel Østvold

«The Kinks Kartoon» forteller historien om det legendariske bandet The Kinks, som ble startet i London i 1964 av brødrene Ray og Dave Davies, Pete Quaife og Mick Avory.

Tegneserien begynner på Ila Skole i Oslo en tidlig sommerdag i 1965, i klasserommet til Daniel Østvolds eldre bror Vidar. Det er musikktime, og elevene har fått beskjed om å ta med seg LP-plater med popmusikk. Det gjeveste på den fronten er The Beatles, The Rolling Stones og – The Kinks.

Fra denne dagen er brødrene Østvold uhelbredelige Kinksfans, og idolene følges med falkeblikk gjennom utgivelser og konserter. Men i Kinksleiren er ikke alt fryd og gammen. Bandmedlemmene er notoriske kranglefanter, og konfliktene omfatter til tider managere og plateselskaper. Et talende eksempel er tittelen på bandets tredje LP, The Kink Kontroversy. Hangen til å forsyne ord som begynner med C med en K er forresten et særtrekk innen kinksologien, som også har smittet over på denne tegneseriens tittel.

The Kinks framstår med god grunn som særdeles trendsettende. Med bakgrunn i Ray Davies’ enestående sangkatalog har bandet påvirket generasjoner av musikere og stått faddere til sjangere som heavy metal, britpop og indierock. The Kinks utviklet tidlig konseptalbumet og rockemusicalen. Blant artister som har tolket Kinkslåter finner vi bl.a. David Bowie, Van Halen, Elvis Costello og Bruce Springsteen.

Som i en science fiction historie, kulminerer The Kinks Kartoon med «nærkontakt av tredje grad», uten å røpe flere detaljer …

 

 

48 sider, gjennomgående farger, utgitt på Ford forlag november 2020

 

Mer om forfatteren: Østvold, Daniel  https://ostvold.wordpress.com/

Flere tegneserier av Daniel Østvold: Tegneserie: THE YOUNG BARON Tegneserie: The Golden Age  Tegneserie: Killing Time  Tegneserie: «stalker»  Tegneserie: «CHAOS»  Tegneserie: Irina Tegneserie: Kidnapped Princesses

 

 

kunstner, tegneserietegner

Østvold, Daniel

Daniel Østvold – f. 1955 er billedkunstner, kurator, musiker og tegneserieskaper. Østvold har lagd tegneserier i fantasysjangeren, for det meste i samarbeid med tekstforfatter med Greg Storm.